NFT AMA Recap: NFTify x BlockTalks | NFTify
New
Crypto Top-up via Card Is Now Live!
Learn more

NFT AMA Recap: NFTify x BlockTalks

Son Vu
Son Vu
Wed, 05 May 2021 09:44
1876
NFTify x BlockTalks

We recently joined an AMA with BlockTalks on May 3rd at 2.00 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out on the knowledge shared by Nikita Ngan Nguyen, CEO & Co-Founder of NFTify. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce NFTify to our community in layman’s terms?

 

Ans — NFTify is a platform where people can create an NFT store without coding.
Anyone can start a store, tokenize & sell NFTs right away instead of spending months and hundreds of thousands of USD to develop something like Opensea, Niftygateway.

 

So let’s say you are an artist. You want to create your own brand, your own store, but you don’t have the money and time to build your own platform. You also don’t want to sell your arts on some messy NFT marketplace, then NFTify is the perfect solution.

 

The platform will also provide built-in AI services for copyright protection purposes, which is probably what people are concerned about the most when it comes to digital content.

 

NFTify overview

 

Q2. What are the advantages of NFTify to other alternatives in the Blockchain field?

 

Ans — There are not really alternatives right now. As other projects are NFT marketplace, auction platform, lending platform, we are the only platform to allow people to create an NFT store without coding and customize it to make it their own brand.

 

Q3. What are the major milestones NFTify achieved so far & what are in the future pipeline?

 

Ans — We have closed our fundraising, announced many major partnerships in IDO, marketing, technology integration, etc.,
In terms of development, our basic features will be launched in the next 2 months.
We’re having many ongoing conversations with other projects to onboard the 1st artists to register and sell NFT on NFTify.
Stay tuned for more announcements to come


https://twitter.com/nftify_official

https://t.me/nftify_official

https://news.nftify.network/

Questions Asked on Twitter For NFTify Team!

Q1. Which one of these aspects is important for you?

 

1-Increasing Token Price & Value

 

2-Empowering Platform Development

 

3-Building Community Trust

 

4-Expanding Partnership Globally In what order?

 

Ans — All of the above are important!
In each phase of the project, one would be more focused than the other.
If we sort it in the timeline order, I would say 2, 3, 4, 1.
Especially we are a long-term project

 

Q2. Your project was created due to the rise of NFts ? So what will happen if the market changes radically to another trend than NFts, will you adapt or will NFTify keep developing everything related to NFTs?

 

Ans — I think before the term NFT was born, artists in the real world have been wanting to create a form of assetization to more conveniently deliver their works to others.

So in fact, it is not as new as many might be thinking.
The point is, the public still needs to be educated about what NFT is, how it helps to improve the world for it thrives.
We position ourselves as the pioneers to lower the barrier for anybody to join this NFT space with NFTify.

 

Q3. Staking is one of the strategies to attract users and hold users. Does your great platform have a plan for Staking?

Ans — Yes we do.
Stay tuned for that announcement!

 

Q4. Where does the naming of this project come from? What’s the meaning of the name?

Ans — Firstly, it’s about NFT so we start with “NFT”.
and when we thought about what our basic features allow users to do, it’s kinda like the Shopify for the NFT.
So we took the “ify” from the already well known and made it “NFT” + “ify” = “NFTify

 

Q5. On your website you promote a registration store account for having our own market without spending a coin for development costs, but what about the fees to pay? Is it totally free?

 

Ans — Store owners will need to pay a small fee to set up.
They will also be able to purchase plugins to customize their store in the future.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to NFTify Team!!

Q1. One of the services NFTify will provide is “Gamified NFT Store”, can you tell us more about it? What are the advantages this option will offer to gamers that will make them buy/sell their NFT game cards/items here?

 

Ans — Different from a normal marketplace, stores on NFTify will be more organized as store owners are able to customize and brand their store.
Users will have a better experience looking for things they’re interested in.
Our Ai engine will detect fake/similar content to project copyright.

 

Q2. NFTify allows small businesses to create their own NFT store without coding; helps NFT authors issue NFT easily and detect fake/similar content for copyright protection purposes; provides NFT collectors with low cost. How to persuade the public to believe the technology of NFTify?

 

Ans — Our team has over a decade of experience in the IT industry and 6 years in Blockchain and AI.
We are very transparent about who we are. You can find more information about us on the website.

 

Q3. What is your plan for global expansion, what is the strategy used by your project to attract new users and investors and keep them in the long term?

 

Ans — We working with some big NFT projects to onboard artists. Besides, we’re also trying to bring on many world-famous Hollywood artists.
Stay tuned!

 

Q4. I understand that NFTify provides the tools to create our own NFT marketplace But is it compatible with any type of NFT? NFT can be anything, a video, an image, a product. Is it compatible with all of them?

 

Ans — We will focus on digital content, more in the art world such as Image, video, music, gamified.

 

Q5. One of the features of NFTify is Zero-coding. So can you tell us more about Zero-coding? How does it bring good impacts to your platform and to users of NFTify? What advantages of these features of your platform?

 

Ans — Oh huge advantages. People don’t need to learn coding, graphic design, spend months and a lot of money to create their NFT store.
This allows many many people to try.

 

Q6. As Global Project, NFTIFY website only has 4 different languages, will you add some others in order to make it easier to understand by other countries whose mass population, like India, Indonesia, (especially Vietnamese), etc.

 

Ans — For sure as our platform gains more popularity.
Localization is not a problem.

 

Q7. Can you tell us which strategy you choose to keep the community active?

 

Ans — We’ll engage the community in every milestone of the project.
We also have dedicated personnel to answer questions from the community in our TG and Twitter.

 

Go ahead & open your NFT stores via: https://nftify.network/

Be a part of the NFTify community on Telegram, Twitter, Youtube

 

Read more:

1. NFT AMA Recap: NFTify x Vendetta

2. NFT AMA Recap NFTify x GAINS

3. NFT AMA Recap: NFTify x Spectre

4. AMA Recap: NFTify x FireAnt

5. AMA Recap: NFTify x Banana

6. AMA Recap: NFTify x Infinity Gainz

7. NFT AMA Recap: NFTify x Mandysicoresearch

8. AMA Recap: NFTify x Banana

9. AMA Recap: NFTify x ChainGuardians

10. AMA Recap: NFTify x Polygon

NFTify platform
Category:
Community Space
Son Vu
Content Strategist
Son Vu is a passionate Content Strategist at NFTify. He likes listening to podcasts and is a geek.
0/500
Crypto Top-up via Card
Is Now Live!
Make the purchasing experience even better for both the non-crypto buyers and crypto buyers with our introduction of the new Crypto Top-up via Card feature powered by Moonpay.